ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ

Η Αμφίκλεια απέχει 2 ώρες από την Αθήνα και αποτελεί ιδανικό προορισμό ακόμα και για μονοήμερη απόδραση από την αποπνικτική πόλη, όπως και το αποφασίσαμε μια Κυριακή πρωί ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση ενός φίλου.

Πολλές πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή αλλά και το φαγητό θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου http://www.amfiklia.gr η οποία είναι καλοστημένη και ενημερωμένη.

Περπατήσαμε για λίγο στα δρομάκια της και μετά το φαγητό, ανεβήκαμε στο «Πλάϊ» που είναι και η πλαγιά όπου είναι χτισμένη η Αμφίκλεια. Η θέα από εκεί είναι πανοραμική και αποτέλεσε ιδανική ευκαιρία για πολλές φωτογραφίες.

Ανηφορίζοντας το δρόμο προς τη Φτερόλακα Παρνασσού, σε ένα γραφικό πλάτωμα μέσα στην καρδιά του Παρνασσού βρίσκεται η τοποθεσία Περδικόβρυση και αποτελεί μαγευτικό μέρος με πεύκα, έλατα και πηγή νερού. Λίγο πιο πίσω από την Περδικόβρυση υπάρχει το ωραίο δασικό κτίσμα με τα γεροντωπά πεύκα, η παλιά εκκλησία του « Αι Γιάννη » του Κυνηγού.

Το εκκλησάκι αυτό είναι ένα από τα μετόχια του Μοναστηριού της Αμφίκλειας. Είναι μεταβυζαντινού ρυθμού (18ος αιώνας) και ξεχωρίζει για τις σπάνιες και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος τοιχογραφίες που υπάρχουν στο εσωτερικό του. (Τοιχογραφίες του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού, η Σταύρωση του Κυρίου πάνω από την Ωραία Πύλη κ.α.). Το εκκλησάκι γιορτάζει την 24η Ιουνίου.

Πριν την αναχώρηση ένας καφές κρίθηκε απαραίτητος. Το μυαλό μας γέμισε με εικόνες, και άλλη μια ανάσα από το άγχος της καθημερινότητας μας έδωσε κουράγιο για να αντεπεξέλθουμε τις επόμενες μέρες!!

1 σχόλια:

thsarig είπε...

Και πολύ όμορφο μέρος για ξεκίνημα για το χιονοδρομικό!

Δημοσίευση σχολίου