ΑΙΓΙΟ


Η αφορμή για το τελευταίο ταξίδι δόθηκε από την πρόσκληση ενός συναδέλφου στη βάπτιση του γιού του. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε για το ομορφο Αίγιο και συγκεκριμένα το χωριό Ροδιά.

Η Ροδιά είναι ένα παραδοσιακό χωριό, κτισμένο μέσα στα πράσινο, με γραφικούς κόλπους και καθαρές παραλίες. Στην περιοχή θα βρείτε όμορφες ταβέρνες, καφετέριες, ρεστοράν, μπαρ, νυχτερινά κέντρα και πολυάριθμα καταστήματα. Το Eden Beach Hotel το οποίο μας φιλοξένησε για ένα βράδυ, αν και καθαρό, θύμιζε ξενοδοχείο της δεκαετίας του '60, όμως έιχε την πλάκα του! Αν και τα νερά είναι καθαρά, η Ροδιά δεν έχει αξιοποίησει την παραλία της και έτσι ξεκινήσαμε για την αναζήτηση παραλίας όπου θα μπορούσαμε να κολυμπήσουμε αλλά και να χαλαρώσουμε σε κάποιον ίσκιο μιας και δεν είμαστε της ηλιοθεραπείας! Ο δρόμος αρχικά μας έβγαλε στα Σελιανίτικα, αρκετά τουριστικό χωριό και δυστυχώς με πολύ μικρή παραλία, με αποτέλεσμα σε μέρες υψηλών θερμοκρασιών, όπως αυτή που έτυχε να πάμε, να γίνεται το αδιαχώρητο...

Καταλήξαμε στα Νικολαϊικα, ένα μικρό οικισμό με αρκετά καλή παραλία. Λίγο πριν το σούρουπο βρεθήκαμε στον Ελαιώνα για ψαρομεζέδες στην Ανεμόεσα!

Την επόμενη, που ήταν και η μέρα της βάπτισης ξεκινήσαμε για το Αίγιο.Το Αίγιο, που επί τουρκοκρατίας είχε το όνομα Βοστίτσα, είναι κτισμένο αμφιθεατρικά με μοναδική θέα στον Κορινθιακό κόλπο, και αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για διακοπές, αλλά και ένα ορμητήριο για κοντινές εκδρομές. Αξίζει να επισκεφθείτε την Παναγία την Τρυπητή, η οποία βρίσκεται στην παραλία του Αιγίου. Μεγαλοπρεπής, επιβλητικός σκαρφαλωμένος κυριολεκτικά στον βράχο ο ναός, εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή τον επισκέπτη. Έχει χτιστεί από τον περίφημο γερμανό αρχιτέκτονα Schiller (Ερνστ Τσίλερ), που στο Αίγιο έχει δημιουργήσει πολλά αριστουργήματα, όπως τον πύργο των Υψηλών Αλωνίων, την Φανερωμένη, το κτήριο του Παναγιωτόπουλου, κ.α. Επίσης οι δώδεκα βρύσες και ο πλάτανος του Παυσανία, κοντά στην παραλία του Αιγίου δίνουν μια ξεχωριστή αίσθηση στο τοπίο.Στη Βοστίτσα στο τέλος Ιανουαρίου 1821 έγινε η πρώτη επίσημη σύσκεψη των κληρικών και προεστών της Πελοποννήσου (Μοριάς) για την επανάσταση, η περίφημη "Μυστική συνέλευση της Βοστίτσας" υπό την 'καθοδήγηση' του Παλαιών Πατρών Γερμανού. Λίγο έξω από την πόλη, και σε απόσταση 15χλμ. βρίσκεται το μοναστήρι των Ταξιαρχών του Οσίου Λεοντίου ο οποίος υπήρξε και ιδρυτής της Μονής.

1 σχόλια:

ANDREAS AP είπε...

Δε θα παραλείψουμε να αναφερθούμε στα υπέροχα φαγητά που απολαύσαμε στο συγκεκριμένο μέρος που έγινε το γλέντι για τη βάφτιση. Προσεγμένα , σωστά μαγειρεμένα τουλάχιστον για μένα..., αλλά και σωστά επιμελειμένα από τον άνθρωπο που τα πρότεινε για να .. υλοποιηθούν!

Δημοσίευση σχολίου