ΔΙΑΚΟΦΤΟ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ


ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Ακολουθήσαμε την υπέροχη αυτή διαδρομή το περασμένο Σάββατο, μιας και την τελευταία φορά που επισκεφτήκαμε τα Καλάβρυτα δεν μπορέσαμε να την κάνουμε. Αν και τα βαγόνια έχουν αντικατασταθεί με καινούρια -λίγο παράταιρα με το τοπίο- η διαδρομή παραμένει εντυπωσιακή!!!

Πεζοπορία

Όλο και περισσότεροι περπατούν στα αλλεπάλληλα τούνελ και στις γέφυρες της διαδρομής. Αν δεν αντέχετε να διασχίσετε και τα 17 χλμ. της συχνά απόκρυμνης διαδρομής, περιοριστείτε στο «επίπεδο» τμήμα Καλάβρυτα-Ζαχλωρού.
Ο νέος οδοντωτός κατασκευάστηκε με ειδική παραγγελία για να ταιριάζει απόλυτα στις συνθήκες του φαραγγιού.­ Το εσωτερικό έχει ωραία διευθέτηση, σχετικά άνετα καθίσματα και προπαντός τεράστια παράθυρα για άπλετη θέα.

Γευστικοί σταθμοί
Κλασική αξία οι λουκουμάδες του παραδοσιακού καφενείου «Σταθμός» στα Καλάβρυτα, σε κουκλίστικο κτίσμα του ίδιου του σταθμού. Αλλά και στη Ζαχλωρού λειτουργεί cafe, το οποίο βγάζει τραπέζια σ’ έναν εντυπωσιακό εξώστη, που μοιάζει να «κρέμεται» πάνω από το φαράγγι.
Μία ώρα στα Καλάβρυτα Τσάρκα στον κεντρικό πεζόδρομο με τις καφετέριες και τις ψησταριές. Αξίζει, πάντως, να επισκεφθείτε και το πολύ καλοστημένο μουσείο του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος δίπλα στο σταθμό.


Δρομολόγια σαββατοκύριακου
Από Διακοφτό: 8.10, 11.15, 12.30, 2.10, 3.30. Από Καλά­βρυτα: 9.28, 12.27, 2.10, 3.30, 4.50. Καλύτερα να κλείσετε θέση στο 1110. Κοστίζει € 9,50 η απλή μετάβαση και € 19 με επιστροφή.



Πού θα μείνετε

Στο «Σήμαντρον», στον Ελαιώνα Διοκοφτού, που απλώνεται στα ανακαινισμένα πέτρινα κτίσματα που κάποτε στέγαζαν μοναχούς του Μεγάλου Σπηλαίου (2810300550, www.semantron.gr)!
Στα άνετα διαμερίσματα του «Ξενώνα Γιογκαράκη» (2691041777, www.giogarakis.gr), επίσης στον Ελαιώ­να Διακοφτού.
Στο «Filoxenia Hotel & Spa», πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων (2692022422, www.hotelfiloxenia.gr).
Στο «Αγρόκτημα Φωκαέων», σε μια καταπράσινη πλαγιά στην Κερνίτσα (2691097300, www.cherryland.gr).
Στο «Ahilion Hotel» στα Καλάβρυτα (2692029111, www.ahilion.gr).
Στο νεοκλασικής φινέτσας «Helmos Kalavrita» (2692029222, www.hotelhelmos.gr).

ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ TRAVEL

1 σχόλια:

ANDREAS AP είπε...

Λοιπόν, είμαστε μια παρέα από έξι φοιτητές, με τέσσαρις κιθάρες! Αποφασίσαμε να πάρουμε τον οδοντωτό να μας βγάλει ψηλά στα Καλάβρυτα στο Ιστορικό μέρος. Περάσαμε υπέροχα πάνω, φάγαμε, ήπιαμα και πάνω από όλα νιώσαμε πως αυτό το χωριό ζει για να μας φανερώνει την αξία του να είσαι ήρωας.......Τη διαδρομή δεν την είδαμε. Τη συντροφέψαμε όμως με υπέροχα τραγούδια και κέφι τέτοιο που ζωντάνεψαν τα μέλη ενός ΚΑΠΗ και ... χορεύανε μέσα στο τραίνο...... Αυτά!

Δημοσίευση σχολίου