ΒΕΛΒΕΝΤΟ

Μερικά χιλιόμετρα έξω από την Κοζάνη, βρίσκεται το πανέμορφο χωριό Βελβεντό. Άκουσα για πρώτη φορά γι'αυτό το μέρος από μία συνάδελφο η οποία κατάγεται από εκεί.
Αν σας αρέσει η πεζοπορία, υπάρχει ένα μονοπάτι το οποίο σε οδηγεί μέσα από το φαράγγι στους καταρράκτες. Οι ντόπιοι το ονομάζουν 'ΣΚΕΠΑΣΤΟ'.
Σε μικρή απόσταση, βρίσκεται και ο Οικισμός Νεραϊδα όπου απολαύσαμε μεζεδάκια και ντόπιο τσίπουρο, με υπέροχη θέα στη λίμνη.
ΑΝΟΙΞΗ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009

2 σχόλια:

maria είπε...

Το Φαράγγι των 9 πιερίδων μουσών ή αλλιώς το ... ''Σκεπασμένο'', απέχει μόνο 2,5 χλμ από το Βελβεντό και αποτελεί τοπίο ιδιαίτερης ομορφιάς, με τους καταρράκτες και μικρές φυσικές λιμνούλες, τα πλατάνια, τις παγωμένες πηγές, την πλούσια βλάστηση και τους εντυπωσιακούς βράχους...Είναι ένα μέρος που έχει ταυτιστεί απόλυτα με τη συνείδηση των Βελβεντινών και τη δική μου καθώς και των επισκεπτών του Βελβεντού.....Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!!
και για τους λάτρεις των ''extreme sports'' η ανάβαση στο φαράγγι μπορεί να συνεχιστεί ακολουθώντας το παλιό μονοπάτι προς το χωριό Καταφύγι των Πιερίων, η οποία κρύβει και πολλές μικρές εκπλήξεις!!!!

Unknown είπε...

Ωραία ήταν...
highlight: Το κιόσκι με την υπέροχη θέα στον καταρράκτη

Δημοσίευση σχολίου